Кус – Кус

Кус – Кус
  • Огородник
  • 20 хвилин
  • 2
  • Легко
  • 375 Ккал

Ще одна смачна страва на кожен день

Процес приготування:

  1. Очистити гарбуз від шкірки, нарізати невеликими квадратами, добавити солі, покласти в розігріту духовку 180-200 градусів на 10-15 хв.
  2. Залити кус-кус гарячим овочевим бульйоном на 5-7 хв. дати настоятись, виделкою або вінчиком розмішати.
  3. Додати в готовий кус-кус запечений гарбуз, чебрець, часник, чилі перець за смаком.
  4. Подавати з зеленою петрушкою і бальзамічним оцтом.

Користь срави:

  1. У кускусі міститься до 70 відсотків вуглеводів. Його склад рясніє такими як вітамінами В2, В5, В9, В1, В6. Також крупа багата на хімічні елементи – залізо, фосфор, цинк, мідь і калій. Кускус показаний людям, які схильні впадати в депресію, а також тим, хто сильно перевтомлений роботою і різними турботами. Він лікує порушення сну і багато розлади на нервовому грунті.
  2. У кус-кусі міститься селен – який виконує роль потужного антиоксиданту (сприяє нейтралізації і виведення чужорідних тіл з організму, активізує вітамін Е уповільнює процес старіння і утворення пухлин).
  3. Користь чебреця, він містить у собі органічні кислоти, дубильні речовини, цімол, камедь, вітаміни С і В, а також тимол. Такий набір корисних речовин робить його сильним антисептиком.

Може Вас зацікавати